Dom zlokalizowany jest w łódzkiej dzielnicy Widzew. Podstawowym problemem projektowym była uciążliwość przebiegającej nieopodal autostrady A1, dlatego zdecydowaliśmy z Inwestorem, że dom będzie parterowy o rozczłonkowanej bryle, której jedno skrzydło ma pełnić funkcję ekranu akustycznego osłaniającego ogród i najważniejsze części mieszkalne budynku. Z uwagi na trapezowy kształt działki powstał nietypowy układ o nieregularnej strukturze, doskonale spełniający oczekiwania Inwestora, oraz wydzielający zaciszną i intymną część domu. Budynek ma wyraźny podział na strefę dzienną i nocną. Wejście zaprojektowano w łączniku pomiędzy skrzydłami. Naprzeciwko drzwi wejściowych znajduje się duże przeszklenie odsłaniające widok wewnętrznego ogrodu. Zaplanowano jasne, proste i nowoczesne wnętrza, łączące wszystkie części domu z ogrodem.